perjantai 29. helmikuuta 2008

Leap Day

Tänään ei loikata, ei karata, vaan kaikki naimattomat naiset kosimaan.

Miten naiset sen tekevät, eivät kai ainakaan polvistumalla. Erään Rooman ajoilta juontuvan perinteen mukaan tulisi naisella olla punainen alushame kosiessaan. Kosinnan voisi sitten suorittaa sitä vilauttelemalla.

No ainakin naisilla olisi tänään oikein perinteen suoma lupa kosia. Ilmeisesti alunperin tämän luvan on myöntänyt St. Patrick 400-luvun Irlannissa. Skotlannissa asetettiin vuonna 1288 laki, joka oikeutti naiset sinä vuonna kosimaan mieleisekseen katsomaanssa miestä. Jos mies kieltäytyi, joutui hän maksamaan sakkoa, joka saattoi olla suukko, silkkihame tai hansikkaat.

Täällä päin karkauspäivänä voi edelleen saada torjunnan aiheuttamasta henkisestä kärsimyksestä korvauksena suukon, lantin tai vaikka hansikasparin, siis rukkaset.

No, mietinpä nyt tässä pitäisikö laittaa viestiä kotiin...
jos vaikka saisi hamekankaan.

4 kommenttia:

Tanjuska kirjoitti...

Minakin mietin tuota hamekangaspuolta... mutta kun ei oikeen ole aikaa ommella sita hametta niin ehka jatan kosimatta :) (ja tasta koneesta puuttuu skandimerkit)

aaglo kirjoitti...

Höpsöjä työ ootte! :D

Pirjo-Liisa kirjoitti...

Voi harmi, ei taidettu saada kesähäitä eikä muitakaan! Ohi meni täälläkin, ei tosin ollut ketään, jota olisi voinut kosiakaan...:(

Tanjuska kirjoitti...

Niin että kositko vai et?
Aksu ei ainakaan ole ilmoittanut mistään kihlajaisista :-)

Haleja lumeen hautautuvasta Ottawasta (kokonaislumimäärä on nyt jotain 330 cm.... tänään tuli siihen lisää 20 cm)